Sports > BJJ Mobile menu icon

BRASILIALAINEN JUJUTSU

BJJ eli brasilialainen jujutsu on judosta ja japanilaisesta jujutsusta kehitetty kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka painottuu erilaisiin maassa käytettäviin tekniikoihin. Lajille ominaisia tekniikoita ovat alasviennit sekä erilaiset lukot ja kuristukset. BJJ on erinomainen itsepuolustuslaji sekä naisille että miehille, koska tekniikoiden perusideana on päihittää itseään isompi ja vahvempi vastustaja.

YLEISTÄ

Laji nousi suuren kansan tietoisuuteen 1990-luvun alkupuolella, kun suhteellisen pienikokoinen Royce Gracie voitti ensimmäiset UFC-vapaaotteluturnaukset käyttämällä lähes yksinomaan BJJ- tekniikoita. Hän voitti huomattavasti isompia vastustajia viemällä ottelun mattoon ja hakemalla siellä kuristuksen tai lopetusotteen. BJJ tunnetaan myös Gracie Jiujitsu -nimellä lajin kehittäjäsuvun kunniaksi. Vaikka vapaaottelusta on kehittynyt oma lajinsa, niin BJJ kuuluu vieläkin olennaisesti lähes kaikkien vapaaottelijoiden harjoitusohjelmaan.

BJJ-treeneissä, kuten myös peruskurssin aikana, harjoitetaan tekniikan lisäksi lajissa hyödyllistä voimaa, kestävyyttä ja kehonhallintaa. Harjoittelun voi siis ehdottomasti aloittaa salillamme missä kunnossa tahansa! Lajin suolana on sparri, jota pystytään harjoittelemaan täydellä teholla jo peruskurssilta lähtien. Sparrin ansiosta BJJ onkin erittäin tehokas kuntoilulaji.

Harjoittelijoihimme kuuluu useita lajin Suomen- ja Euroopan mestareita, joten sali soveltuu siten erinomaisesti myös kilpailemisesta kiinnostuneille. Kilpailemisen voi halutessaan aloittaa nopeasti, sillä sarjat ovat vyöarvoittain. Kisoja järjestetään lähes kuukausittain.

Salimme tarjoaa ammattitaitoista opetusta jokaiselle harrastajalle, oli sitten tähtäimessä kilpailut tai rauhallinen kunnonkohotus. Huolehdimme, että harjoittelu on turvallista ja hauskaa. Kukin harrastaja voikin valita itse etenemistahtinsa ja harjoitella oman taitotasonsa mukaisessa ryhmässä.