Lajit > MMA Mobile menu icon

MIXED MARTIAL ARTS

MMA eli Mixed Martial Arts on vapaaottelua, jossa on yhdistetty eri kamppailulajien tehokkaimpia tekniikoita. Se on täyskontaktilaji, jonka säännöt sallivat monipuolisten pysty- ja mattotekniikoiden käytön. Tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä iskuja sekä lyöntejä. Vapaaottelu soveltuu kaikille monipuolisesta ja vauhdikkaasta kamppailusta pitävälle aikuiselle ja nuorelle.

YLEISTÄ

Vapaaottelu on kamppailulajien kuningas, koska kamppailua rajoittavat säännöt on karsittu minimiin. Nykyaikaista vapaaottelua vastaava pankration oli ensimmäisiä olympialajeja antiikin aikaan, mutta uuden ajan olympialaisissa tätä lajia ei ole vielä valitettavasti nähty.

Vapaaottelusta käytetään useita nimiä, kuten shootfighting, ultimate fighting, shooto, mixfight, pancrase, freefight, vale tudo, NHB (no holds barred) ja cage fighting. Nämä kaikki tarkoittavat vapaaottelua lajina ja ne on syytä erottaa turnausten järjestäjistä, eli esimerkiksi Strikeforcesta ja maailmanlaajuisesti tunnetusta UFC:stä, Ultimate Fighting Championshipista. Lajia rajoittavat säännöt riippuvat aina turnauksen järjestäjistä.

Vapaaottelua voi harrastaa Loop Martial Arts salilla ammattilaisohjaajien opetuksessa. Ohjaajamme ovat kokeneita vapaaottelijoita, joilla on arvomitaleja vapaaottelun lisäksi myös brasilialaisesta jujutsusta ja thainyrkkeilystä. Kaikki 16 vuotta täyttäneet ovat tervetulleita ryhmiimme kunto- ja tavoitetasoista riippumatta. Aiempaa urheilutaustaa ei tarvita! Lajin monipuolisuutensa vuoksi MMA on brasilialaisen jujutsun tapaan erittäin tehokasta urheilua.

Lajiin pääsee mukaan käymällä peruskurssi, jossa harjoitellaan turvallisesti pystyottelun, alasvientien ja mattokamppailun perusteita. Perusteiden ollessa hallussa, harjoittelija voi siirtyä jatkoryhmään.

HARJOITTELURYHMÄT

Peruskurssin suorittaneille harrastajille on tarjolla lukkopainin lisäksi sparrittomia pystytekniikka- ja välineharjoittelutreenejä. Vapaaottelutekniikkatunnit sisältävät sparria. Peruskurssin jälkeen harrastaja voi siirtyä normaali lajiharjoituksiin. Mikäli tuntuu, että haluat kerrata vielä perustekniikoita, voit harjoitusmaksun maksaneena käydä kertaamassa myös peruskurssin tunneilla normaali lajiharjoitusten lisäksi.